fbpx

Plastične cisterne za prikolice: Idealno rešenje za transport i skladištenje

cisterna za prikolice

Plastični rezervoari i cisterne za prikolice su postali nezamenljivi u mnogim industrijama zahvaljujući svojoj izdržljivosti, fleksibilnosti i ekonomičnosti. Razlikujemo podzemne cisterne koje se ukopavaju u zemlju i nadzemne cisterne, odnosno rezervoare na legama ili nogama. Posebno dizajnirane da se montiraju na prikolice traktora, kamiona ili karete traktora, plastične cisterne su idealne za efikasan transport tečnosti i drugih materijala. U ovom članku, detaljno ćemo istražiti prednosti korišćenja plastičnih cisterni, kao i ključne faktore koje treba uzeti u obzir prilikom njihovog izbora i upotrebe. Univerzalnost nadzemnih rezervoara na legama odnosno nogama.

Prednosti plastičnih cisterni za prikolice i karete

Plastične cisterne za prikolice i karete pružaju brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metalne rezervoare. One su znatno lakše, što olakšava manipulaciju i smanjuje ukupnu težinu vozila, dovodeći do uštede goriva. Takođe, otporne su na koroziju, što ih čini idealnim za transport različitih vrsta tečnosti, uključujući agresivne hemikalije. Njihova glatka unutrašnja površina olakšava čišćenje i održavanje, dok je njihova modularnost pogodna za prilagođavanje različitim potrebama.

Kako izabrati pravu plastičnu cisternu

Pri izboru plastične cisterne na legama, važno je razmotriti nekoliko ključnih faktora. Kapacitet cisterne treba da odgovara vašim potrebama, dok dimenzije treba da budu kompatibilne sa vozilom na koje će biti montirane. Takođe, proverite specifikacije materijala od kojeg je cisterna napravljena kako biste bili sigurni da je pogodna za vrstu tečnosti koju planirate da transportujete. Dodatne karakteristike poput UV zaštite, ventilacionih sistema i indikatora nivoa tečnosti mogu biti od velike koristi.

Ono što mnogi ne rade, a to je da treba kada se rade plastične cisterne na legama, to jeste cisterne za prikolice uraditi pregrade. Unutar samog rezervoara na legama za prevoz tečnosti potrebno je napraviti unutrašnje pregrade jer u toku transporta može doći do prevrtanja.

Instalacija i održavanje nadzemnih plastičnih cisterni

Instalacija plastičnih cisterni na prikolice ili karete treba da se obavi pažljivo i u skladu sa uputstvima proizvođača. Pravilno pričvršćivanje je ključno za sigurnost tokom transporta. Održavanje plastičnih cisterni je relativno jednostavno; redovno čišćenje i inspekcija će osigurati njihovu dugovečnost i funkcionalnost. U slučaju oštećenja, većina plastičnih cisterni se može popraviti, što dodatno produžava njihov vek trajanja.

Primena plastičnih cisterni u različitim industrijama

Plastične cisterne nađu svoju primenu u poljoprivredi, građevinarstvu, hemijskoj industriji i mnogim drugim sektorima. U poljoprivredi se koriste za transport vode, đubriva ili pesticida. U građevinarstvu su neophodne za prevoz vode i drugih tečnih materijala, dok hemijska industrija zahteva cisterne koje mogu bezbedno skladištiti i transportovati hemikalije.

Zaključak i zašto nas odabrati kao dobavljača

Kada je reč o izboru plastičnih cisterni, važno je odabrati pouzdanog dobavljača koji može ponuditi proizvode visokog kvaliteta koji odgovaraju vašim specifičnim potrebama. Tražite dobavljače koji nude detaljne specifikacije svojih proizvoda, kao i prilagođene rešenja. Takođe, proverite da li pružaju podršku nakon prodaje i usluge održavanja. To sve imate kod nas, a projektovanje svih rezervoara radi mašinski inženjer sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj industriji. Kod nas dobijate svu prateću dokumentaciju.

Scroll to Top