fbpx

Rezervoari od polietilena jeftiniji i bolji

Zašto je polietilen najbolji materijal za rezervoare?

Bez obzira da li skladištite vodu, gorivo, hemikalije ili mast za kuvanje, rezervoari za skladištenje mogu da se naprave od velikog broja materijala, uključujući čelik, beton, plastiku i drvo. U većini situacija, posebno onih koji se koriste u našim krajevima, polietilenska plastika je superiorna.

Osobine plastičnih rezervoara

Najveća prednost je što polietilen ne rđa, korodira ili ne propada. Polietilenski plastični rezervoari takođe su jeftiniji od većine drugih materijala i mogu se oblikovati u beskrajno mnoštvo oblika i veličina. Iako se metal takođe može oblikovati, često ga treba činiti ili zavarivati kako bi se napravili složeniji oblici. Isto važi i za beton koji treba oblikovati i očvrsnuti u blok-ploči.

S druge strane, plastika je napravljena od bešavnog kalupa koji pomaže u održavanju oblika i snage istovremeno odolijevajući pukotinama. Plastični rezervoari za skladištenje takođe mogu biti u raznim bojama, što vam omogućava kontrolu količine izloženosti sunčevoj svetlosti koju sadržaj dobija, a istovremeno vam daje veću fleksibilnost u dizajniranju estetske privlačnosti rezervoara.

Lagani i jeftini polietilenski rezervoari

Konačno, plastični rezervoari su daleko lakši od bilo kojeg drugog stila. To će ih učiniti jeftinijim i lakšim za transport i ugradnju. Možete ih postaviti pod zemljom kao cisterne horizontalni rezervoari ili posaditi kao odmah pored svoje garaže, a ako posle nekog vremena odlučite da vam se lokacija ne sviđa, jednostavno je premestite. Lagana težina vam daje dovoljno slobodnog prostora u odlučivanju rasporeda i lokacije vašeg skladišnog prostora i komponenti.

Naravno, nisu svi polietilenski rezervoari jednaki. Postoje različite vrste i gustine koje treba uzeti u obzir, posebno ako ih planirate koristiti za skladištenje hemikalija, goriva ili drugih korozivnih materijala. Ove razlike menjaju hemijsku i toplotnu otpornost rezervoara, kao i njegovu strukturnu izdržljivost.

Bez obzira za kakvu namenu planirate vaš plastični rezervoar, kontaktirajte nas da vam predložimo najbolje rešenje.

Scroll to Top