fbpx

9 uobičajenih vrsta rezervoara za vodu i kako se koriste

Jeste li se ikad zapitali koji je najbolji način za skladištenje vode? Pokušaćemo da vam pomognemo da izaberete najbolji rezervoar za vodu.

Skladištenje vode možda nije tako jednostavno kao što mislite. Postoje određene vrste rezervoara koji su bolji za određene vrste vode. Posebno ne želite da čuvate pitku vodu u rezervoarima koji vodu mogu učiniti nebezbednom.

Pa, koje vrste rezervoara za skladištenje vode koji mogu biti podzemni i nadzemni rezervoari i za šta se koriste? Evo informacija o nekoliko takvih rezervoara.

Podzemni rezervoari od fiberglasa

Ovi podzemni rezervoari napravljeni su od stakloplastike, koja je nerozivni materijal. Oni su vrlo svestrani, pa ne čudi što ih često koriste brojne komercijalne industrije.

Podvodni rezervoari su savršeni kada je važno ušteda prostora. Omogućavaju skladištenje velike količine vode, a istovremeno ostavljaju prostor za zgrade ili druge potrebe.

Neke upotrebe podzemnih rezervoara od fiberglasa uključuju držanje pitke vode, otpadnih voda i kišnice.

Metalni rezervoari za vodu za zavarivanje ugljenikom

Rezervoari za vodu napravljeni od čelika zavarenog ugljenikom su snažni i izdržljivi, ali nemaju šansu za ispiranje.

Ova vrsta rezervoara je svestrana, kako u konstrukciji tako i u upotrebi. Izaberite iz nerđajućeg ili pocinčanog čeličnog rezervoara. I koristite ih za zaštitu od požara, pitku vodu, otpadne vode i još mnogo toga.

Čelični rezervoari zavareni od čelika isporučuju se sa unutrašnjim oblogama specifičnim za ono za što planirate da koristite rezervoar.

Polietilenske rezervoari za vodu

Ovi „plastični“ rezervoari su savršeni za one sa malim budžetom koji ne trebaju nešto veliko. Zahvaljujući manjim dimenzijama, lako se mogu pomerati.

Skupljanje kišnice je jedna uobičajena upotreba za ovu vrstu rezervoara. Spremanje vode u kući je još jedna od akcija za koje ćete koristiti ove rezervoare od polietilena.

Polietilenski rezervoari su tamne boje. To blokira sunce, tako da alge ne mogu da rastu.

Nadzemni rezervoari za vodu od fiberglasa

Ovi tenkovi spadaju u srednji opseg nekih tenkova koje smo ovde istakli. Nadzemni rezervoari od fiberglasa namenjeni su za skladištenje vode. To uključuje otpadne vode, pijaće i skladištenje kišnice.

Ako vam treba skladištenje za tečnosti koje nisu voda, i ovi rezervoari takođe dobri za takve stvari.

Rezervoari za skladištenje vode od nerđajućeg čelika

Nehrđajući čelik nudi još jednu svestranu opciju za čuvanje vode. Ali oni se ne koriste samo za vodu. Od vinarstva do pivara, industrije mleka i čokolade, nehrđajući čelik pruža sjajan kontejner za skladištenje.

Na vodenom kraju stvari, može se koristiti za sve potrebe, uključujući pitku vodu, zahvaljujući sigurnosti koju pruža nerđajući čelik.

Bez obzira da li skupljate kišnicu za odlaganje za ne tako kišni dan ili vam je potrebna voda za industrijske svrhe, postoji rezervoar za skladištenje vode koji odgovara vašim potrebama. Procenite situaciju kako biste utvrdili koji je tip i veličina rezervoara za vodu najbolji za vas.

Kada gore pogledate i sve proučite, naši plastični rezervoari bilo vertikalni i li horizontalni su najbolji izbor. Imaju osobine svih gore navedenih, mogu biti i podzemni i nadzemni. Jeftiniji su i lakši, a sve možete da prilagodite svojim potrebama.

Scroll to Top