fbpx

Plasticni rezervoari za kisnicu

Kišnica se jednostavno odnosi na kišu koja pada na krov, koja se često skuplja u rezervoar za skladištenje pre nego što dođe u kontakt sa zemljom. Sa druge strane, kišnica se odnosi na kišnicu koja pada na krovove do oluka i vodovoda ili odliva sa podzemnih površina kao što su putevi, bašte, travnjaci, pešačke staze i putevi. Naravno, kišnica je mnogo kvalitetnija jer sadrži manje zagađivača (npr. Tlo, krhotine, hemijska đubriva, ostaci ulja itd.).

Sakupljanje kišnice može vam pomoći da smanjite račune za vodu, jer u suštini koristite besplatan obnovljiv resurs. Cisterna za kišnicu za zadržavanje vode bila bi dobra investicija za ovu posebnu svrhu.

Rezervoari za zadržavanje vode

Tipični rezervni rezervoar dizajniran je da sakuplja  i zadržava vodu, a ne da je jednostavno ispušta. Sakupljena kišnica može se zatim koristiti u mnoge svrhe kao što su:

  • navodnjavanje vaše bašte
  • ispiranje toaleta
  • dopunjavanje bazena bez upotrebe vode
  • pranje automobila i kolnika
  • pranje odeće
  • piće (ako se sistem vode pravilno održava i voda se tretira)

Kišnica je generalno nesigurna za piće, ali se često može koristiti za svrhe sa malim rizikom, kao što su ispiranje toaleta i zalivanje bašte. Ako se pravilno tretira kišnica se čak može koristiti i za punjenje bazena.

Ulaganje u rezervoare za sakupljanje kišnice ima smisla, još više ako ste u seoskom području u kojem nema pristupa mrežama za vodove ili u kojima je veća potreba za vodom za poljoprivrednu upotrebu.

Materijali koji se koriste za rezervoare za vodu

Rezervoari za kišnicu  dolaze u različitim veličinama, oblicima i materijalima. Mi proizvodimo rezervoare od polietilena. Najpopularniji materijal rezervoara za vodu, polietilen je izuzetno jak i izdržljiv, ali relativno lagan. Ova svojstva čine polietilenske rezervoare za vodu jednostavnim za postavljanje i ekonomičnim. Polietilen je visokokvalitetna plastika koja se može reciklirati i ponovo upotrebljavati, što je čini prirodnim materijalom. To je plastika za hranu, tako da nije korozivna i ne treba joj obloga koja se vremenom raspada. Fleksibilnost plastike omogućava da se rezervoar oblikuje u različite oblike i dimenzije. Rezervoari mogu da se izrade u skladišnim kapacitetima do oko 50 000 litara.

Scroll to Top