fbpx
plasticne-kace-za-kupus

Plastične kace za kupus

plasticne-kace-za-kupusVreme je kiseljenja kupusa, a za to vam trebaju kupus i – plasticne kace. Zimska trpeza srpskih domaćinstava ne može bez mesnih specijaliteta: čvaraka, slanine, suvog mesa, kobasice…Pa kajmak, sir, domaća rakija… Uz sve to obavezno ide salata od kiselog kupusa. Zaštita od zimskih prehlada puna vitamina, a provereni lek protiv preterivanja u alkoholu je rasol – tečnost u kojoj se kiselio kupus.

I dok merkamo veličinu i kvalitet glavica kupusa treba da razmišljamo i o najboljem načinu njihovog uskladištenja, a to su –plastične kace z kupus.

Plasticne kace za kupus prednosti upotrebe

Ranije  se u našim domaćinstvima upotrebljavala drvena burad. Njihova struktura je takva da upijaju tečnost, a neretko i miris materije koja je uskladištena. Zato se kasnije retko mogu koristiti za druge namene i čuvanje drugih proizvoda. Uz to, teško se  peru i suše. Sve ove nedostatke otklanja upotreba plastičnih kaca. Njihova unutrašnja površina je veoma glatka. Zato se lako peru i održavaju. Nema zadržavanja, ni upijanja mirisa.

Plastične kace su dugotrajne i izdržive. Na promenu njihovog sastava ne utiču sunčeva svetlost, niti oscilacije u temperaturama. Plastične kace  bez sadržaja se lako prenose i čuvaju do sledeće upotrebe.

[message type=”info” class=””]Kace za kupus se rade u zapreminama od 250 l do 10 000 l. Za domaćinstva se mogu raditi i manje zapremine od 250 l[/message]

Uz poklopac koji savršeno prianja na gornji otvoreni deo sadržaj kace će biti odlično obezbeđen od spoljašnjih uticaja. Sa poklopcem miris ostaje zarobljen u kaci, tako da se neće širiti i prostorija u kojoj se drži biće mirisno  neutralna i ne mora stalno da se provetrava.

Na prodajnim mestima ili internet prodavnicama plastične kace se mogu naći i pod nazivom vertikalni otvoreni rezervoari sa ili bez poklopca.

Prema tome, pre nego što pristupite skladištenju ogromnih količina vitamina C koji će tokom zimskih dana očuvati vaše zdravlje najpre proverite vaše šupe i podrume. Staru, šuplju, crvotočnu i ispucalu burad zamenite modernim i dugotrajnim plastičnim kacama. Na duže staze ćete osetiti praktičnost i korist ove zamene.

Scroll to Top