fbpx

Plastične septičke jame – Idealno rešenje za otpadne vode

Plastične septičke jame: Trajno rešenje za Vaš dom

U mnogim delovima naše regije, kanalizacioni sistemi nisu adekvatno razvijeni, posebno u ruralnim područjima. Plastične septičke jame predstavljaju idealno rešenje za domaćinstva koja nisu povezana na centralizovane sisteme odvodnje. One su dizajnirane da izdrže kako visoke, tako i niske temperature, a UV zračenje im ne može naškoditi. Takođe, imune su na koroziju i hemijske supstance iz zemljišta i domaćinstva, čime se izbegavaju česti problemi sa tradicionalnim septičkim jamama.

Vrste plastičnih septičkih jama

Postoje protočne i neprotočne plastične septičke jame. Protočne imaju odvodne kanale za delimično prečišćenu vodu, dok neprotočne zahtevaju dodatne mere kako ne bi došlo do zagađenja izvora pitke vode.

Prilagođavanje septičkih jama

Proizvodnja se bazira na tehnologiji spiralnog namotavanja, uz mogućnost prilagođavanja zapremine, prečnika i visine prema zahtevima kupca. Septičke jame od plastike mogu imati jednu ili više komora, zavisno od potreba objekta.

plasticne septicke jame

Instalacija i održavanje

Instalacija plastičnih septičkih jama je brza i jednostavna, a održavanje minimalno. Veliki izbor veličina omogućava prilagođavanje potrebama svakog domaćinstva, a pravilno odabrana veličina osigurava efikasnost i dugovečnost sistema.

Zaključak

Plastične septičke jame su pouzdano, dugotrajno rešenje za upravljanje otpadnim vodama. Pravilnim odabirom veličine i redovnim održavanjem, one predstavljaju ekonomičnu investiciju koja štiti okolinu i osigurava higijenu.

Scroll to Top